Primátor R. Rybníček podpíše uznesenie o pozemkoch Hossovcom

NETKY.SK • 13 Február 2013, 12:17 • 2 min
Primátor R. Rybníček podpíše uznesenie o pozemkoch Hossovcom

Primátor R. Rybníček podpíše uznesenie o pozemkoch Hossovcom - Hokej Viac ako sto obyvateľov Trenčína vyzvalo v utorok (12.

slovakia

left justify in out

imgViac ako sto obyvateľov Trenčína vyzvalo v utorok (12. 2.) otvoreným listom primátora Trenčína Richarda Rybníčka, aby nepodpísal uznesenie poslancov mestského zastupiteľstva, ktorým „odkleplo“ spoločnosti Hoss Corp viac ako 51.000 metrov štvorcových pozemkov pri rieke Váh. Poslanci schválili v piatok (8. 2.) zápožičku pozemku, na ktorom má spoločnosť hokejovej rodiny Hossovcov postaviť golfový areál, športovo-relaxačný areál a parkovisko.

„Pre mesto sú nevýhodné tak cena, ako aj podmienky tejto transakcie určené v uzneseniach zastupiteľstva. Na rokovaní bol predložený znalecký posudok, ktorý pozemky, ktoré majú byť predmetom prevodu ohodnotil na viac ako 576.000 eur. Schválený materiál pritom ráta s protihodnotou vo forme nedostatočne špecifikovanej investície Hoss Corp vo výške 100.000 eur, do výstavby parkoviska a relaxačného areálu, ktoré však majú byť vzápätí dlhodobo vypožičané investorovi a tvoriť zázemie jeho súkromného golfového areálu,“ uvádza sa vo výzve.

"Uznesenia mestského zastupiteľstva sú podľa výzvy pre mesto zjavne nevýhodné z finančného hľadiska, z hľadiska rozvoja mesta, záujmov ochrany prírody a sú v rozpore s verejným záujmom. Nesúhlas s týmto zámerom ako aj s postupom mesta jasne vyjadrilo nezanedbateľné množstvo občanov Trenčína. „Preto Vás žiadame, aby ste zodpovedne, v súlade s predvolebnými sľubmi ako aj s povinnosťami, ktoré vám zákony ukladajú ako primátorovi mesta a v súlade s § 13 ods. 6 zákona o obecnom zriadení uznesenia týkajúce sa tohto bodu rokovania nepodpísali,“ píše sa vo výzve, ktorú podpísalo aj niekoľko poslancov mestského zastupiteľstva. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies