Primátor Púchova odmieta, že by ovplyvňoval činnosť komisie

NETKY.SK • 22 Október 2014, 13:30 • 2 min
Primátor Púchova odmieta, že by ovplyvňoval činnosť komisie

BRATISLAVA – Primátor Púchova Marián Michalec odmieta tvrdenia, že by ovplyvňoval činnosť mestskej volebnej komisie. Ako povedal dnes pre agentúru SITA v reakcii na utorkovú tlačovú konferenciu strany NOVA, v novembrových voľbách kandiduje ako nezávislý kandidát a ako primátor mesta nie je členom mestskej volebnej komisie a na jej zasadnutiach sa nezúčastňuje.

slovakia

left justify in out

„Som nezávislý kandidát. Zo všetkých kandidátov v Púchove je nezávislých 60 % a ani jeden z nich nemá v komisii žiadneho zástupcu, lebo zákon to umožňuje iba zástupcom politických strán. Zasadnutia volebnej komisie podľa zákona zvoláva, vedie a zápisnice z nich podpisuje jej predseda, ktorého si politickí nominanti vylosovali spomedzi seba,“ upozornil.

 

Právomoci komisie podľa primátora striktne určuje zákon. "Pre požiadavky členov mestskej volebnej komisie o preberaní a rozdeľovaní hlasovacích lístkov namiesto poverených pracovníkov sa predseda mestskej volebnej komisie obrátil na okresný úrad o určenie ďalšieho postupu. Okresný úrad v Púchove ako štátny orgán odpovedal, že tento postup komisii neprislúcha,“ povedal Michalec. Všetky zápisnice komisie sú podľa neho ihneď uverejňované na oficiálnej stránke mesta na internete, a to aj napriek tomu, že práve spomínaní výlučne stranícki členovia volebnej komisie za to nehlasovali či hlasovali proti. 

 

V Púchove podľa predsedu NOVA Daniela Lipšica existujú veľké podozrenia na manipulovanie komunálnych volieb. Ako povedal Lipšic v utorok na tlačovej besede, primátor a jeho ľudia majú snahu, aby voľby neprebehli transparentne. „Zápisnice komisie sú sfalšované. Členovia komisie podali trestné oznámenie pre podozrenie z marenia prípravy volieb,“ informoval Lipšic, podľa ktorého členovia komisie podali podnet aj na Ústrednú volebnú komisiu. 

 

Člen mestskej volebnej komisie v Púchove Miloš Svoboda uviedol, že púchovská volebná komisia zasadala trikrát. Výsledkom sú podľa neho dve sfalšované zápisnice zo zmenenými uzneseniami. Členovia komisie podali dve trestné oznámenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies