Primátor Nesrovnal prijal zástupcov cirkví

NETKY.SK • 23 December 2015, 12:15 • 2 min
Primátor Nesrovnal prijal zástupcov cirkví

BRATISLAVA – Cirkev je dôležitou súčasťou kultúrneho, spoločenského, ale aj politického života hlavného mesta SR Bratislavy. Na utorkovom (22.12.) podvečernom stretnutí s predstaviteľmi cirkví a náboženských spoločností to vyhlásil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

slovakia

left justify in out

Novú tradíciu koncoročných stretnutí s duchovnými autoritami vníma Nesrovnal ako možnosť sumarizovať spoluprácu mesta so zástupcami komunít veriacich, no zároveň aj ako istú reflexiu predchádzajúceho roka. "V predvianočnom čase sa všetci oveľa viac zaoberáme rodinnými a duchovnými hodnotami a niekedy hľadáme odpovede aj na neľahké otázky života. Rozhovor s predstaviteľmi cirkví je vzácnou príležitosťou pozrieť sa na svet a udalosti z iného rozmeru," priznal Nesrovnal.

 

Primátor na stretnutí bilancoval rok 2015 najmä z pohľadu hlavných priorít mesta, ktorými boli projekt Nosného systému MHD do Petržalky, ale tiež modernizácia električkovej trate na Hlavnú stanicu, riešenie situácie týkajúce sa objektu PKO či konsolidácia mestských financií. Nesrovnal zároveň informoval zúčastnených o výzvach Bratislavy v roku 2016, najmä z pohľadu prípravy mesta na predsedníctvo SR v Rade EÚ či zavedenie parkovacej politiky. "Na stretnutí sa tiež prítomní dohodli na spolupráci týkajúcej sa pomoci ľuďom bez domova," dodala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

 

Pozvanie primátora prijali bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko, ktorý zastupoval arcibiskupa Mons. Stanislava Zvolenského, generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Miloš Klátik, bratislavský eparcha gréckokatolíckej cirkvi Vladyka Peter Rusnák a prvý rabín Židovskej náboženskej obce Bratislava Baruch Myers.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies