Primátor Nesrovnal dnes pohostil osamelých Bratislavčanov

NETKY.SK • 22 December 2015, 15:05 • 2 min
Primátor Nesrovnal dnes pohostil osamelých Bratislavčanov

BRATISLAVA - K sviatočnému stolu dnes pozval osamelých Bratislavčanov primátor hlavného mesta Bratislavy Ivo Nesrovnal.

slovakia

left justify in out

Jeho pozvanie prijalo vyše 70 osamelých Bratislavčanov, ktorí sa stretli v Justiho sieni v Primaciálnom paláci. Vo sviatočnej nálade si pozvaní hostia pochutnali na tradičných vianočných jedlách a nechýbali ani symbolické darčeky. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.


Tradíciu pozývania osamelých občanov pred Vianocami k sviatočnému stolu založil v 90. rokoch vtedajší primátor Peter Kresánek. Odvtedy sa tradícia opakuje každý rok. "Nie každý má v tomto vianočnom období možnosť stráviť čas so svojou rodinou. Aj takýmto spôsobom tak chceme spestriť Vianoce našim seniorom, ktorí by inak vianočné sviatky trávili sami. Som rád, že si môžeme spolu vychutnať čaro Vianoc a spoločne si pripomenúť, že tento vianočný čas je predovšetkým o spolupatričnosti a prejavení vzájomnej úcty, rešpektu a lásky," povedal primátor Nesrovnal.


Sviatočnú atmosféru v Justiho sieni vytvoril vianočný stromček, počas obeda zneli koledy a na sviatočnom stole nechýbali oblátky s medom, ovocie, oriešky, kapustnica či vyprážaná ryba so zemiakovým šalátom. Každý z hostí dostal na záver stretnutia aj malý darček. Pred jedlom sa hostia spolu s rímskokatolíckym kňazom Milanom Hudačkom a evanjelickou farárkou Erikou Hlačokovou spolu pomodlili a po sviatočnom obede bol priestor na neformálne rozhovory.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona