Primátor Levoče Milan Majerský potvrdil kandidatúru na predsedu KDH

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 14:32 • 2 min
Primátor Levoče Milan Majerský potvrdil kandidatúru na predsedu KDH

BRATISLAVA - Primátor mesta Levoča Milan Majerský potvrdil svoju kandidatúru na post predsedu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

slovakia

left justify in out

Na tento post ho navrhla Ľudová platforma ĽUD KDH. Agentúru SITA o tom informoval jeden zo zakladateľov platformy ĽUD KDH a člen celoslovenskej Rady KDH Miroslav Kráľ s tým, že vízia nového "reštartovaného" KDH by mala byť založená na kresťanských, ľudových a občianskych pilieroch. "Chceme KDH, ktoré bude oslovovať 15 až 25 percent voličov na Slovensku. Chceme, aby sa KDH zdynamizovalo, chceme aby sa všetky štruktúry volili na obdobie jedného roka," uvádza sa v stanovisku ĽUD KDH. Ľudová platforma sa nechce ďalej podieľať na zlých výsledkoch práce KDH, ktoré nie je schopné sebareflexie.


Ľudová platforma si želá, aby nový predseda KDH dostal právomoc menovať krajských predsedov na obdobie jedného roka, pokiaľ sa nezmenia stanovy a nezadefinujú sa krajské snemy, na ktoré si budú okresné snemy voliť svojich zástupcov. "Máme vážny záujem na zodpovednej, modernej, ľudovej politike. Vyzývame všetkých členov KDH na dôraznú, hĺbkovú a zodpovednú politiku a zmenu pomerov KDH!" píše sa v tlačovej správe Ľudovej platformy.


Milan Majerský (44) je učiteľom na Gymnáziu sv. Františka Assiského v Levoči a predsedom Kresťanskodemokratickej samosprávy, ktorá združuje všetkým primátorov, starostov, poslancov VÚC, poslancov mestských a obecných zastupiteľstiev zvolených za KDH. Zároveň je aj poslancom Prešovského samosprávneho kraja a primátorom mesta Levoča.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona