Primátor Košíc vysvetlil, čo sa deje po požiari v miestnej časti Furča

NETKY.SK • 9 December 2020, 23:21 • 2 min
Primátor Košíc vysvetlil, čo sa deje po požiari v miestnej časti Furča

Po udalosti v druhom najväčšom slovenskom meste, kde po roku došlo podobne ako v Prešove k výbuchu plynu v bytovke, sa vyjadril aj šéf košickej radnice Jaroslav Polaček.

slovakia

left justify in out

Prvotnou príčinou výbuchu bol požiar, ktorý mohol spôsobiť adventný veniec, konkrétne sviečka, ktorá na ňom horela. Udalosť sa stala na košickom sídlisku Furča na Ovručskej ulici číslo 6. Išlo o byt na piatom poschodí. „Požiar pravdepodobne zapríčinila horiaca sviečka,“ napísal šéf košickej radnice s tým, že ďakuje všetkým hasičom, mestským policajtom i civilných ochrancom východnej metropoly Slovenska. Počas udalosti nikto nebol zranený. Denník N informoval, že po požiari nasledoval aj výbuch, ktorého príčina nie je známa.

 

 

Polaček vyslovil slová vďaky za súčinnosť aj ďalším, ktorí pomáhali počas profesionálne vykonaného a rýchleho zákroku. „Na mieste bol ihneď pristavený autobus a evakuovaným rodinám sme ponúkli núdzové ubytovanie v našom zariadení, v ktorom sme do hodiny pripravili 36 lôžok,“ vysvetlil primátor druhého najväčšieho mesta na Slovensku.

 

Spolu sa podarilo dostať z bytových jednotiek tohto činžiaku ľudí z 33 bytov. „Všetkým poškodeným sme poskytli náhradné ubytovanie a materiálnu a sociálnu pomoc. Záujem o pomoc prejavili 4 rodiny a jeden imobilný občan,“ doplnil informáciu šéf radnice s tým, že predpoklad obhliadky je vo štvrtok od desiatej hodiny. „Po obhliadke a posúdení udalosti, umožní evakuovaným rodinám návrat domov,“ zdôraznil Polaček.

 

Slovenskom pred rokom otriasol prípad z Mukačevskej ulice v Prešove, kde fatálnym spôsobom vybuchol plyn. Následkom bolo množstvo mŕtvych a zranených. Bytovka bola po rozhodnutí statika kompletne zbúraná.  Pozrite si prvú správu o výbuchu v Košiciach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies