Primátor Košic si preveril postup modernizácie električkových tratí

NETKY.SK • 1 December 2016, 18:14 • 2 min
Primátor Košic si preveril postup modernizácie električkových tratí

KOŠICE - Primátor mesta Košice Richard Raši si počas dnešného kontrolného dňa osobne preveril, ako pokročili práce v rámci 2. etapy modernizácie košických električkových tratí (MET).

slovakia

left justify in out

Mesto ako investor odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi diela EUROVIA SK, a.s., 18. novembra. Mestská električková dráha pozostáva z ôsmich ucelených častí (UČS), ako prvé sú modernizované Zimná ulica, úsek trate od križovatky TIP TOP – po obratisko Botanická záhrada (mimo), a samotné obratisko Botanická záhrada.


Ako informovala hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová, pri kontrole primátora predovšetkým zaujímalo, čo všetko už bolo urobené, a na čom sa pracuje. Stavbári primátora ubezpečili, že všetky práce pokračujú plne v súlade s predpokladaným plánom modernizácie.


„Ako sme deklarovali, budeme robiť pravidelné kontrolné dni každý týždeň, pretože modernizácia električkových tratí je mimoriadne významná a dôležitá pre celé naše mesto. Som rád, že v týchto úvodných dňoch pokračujú práce podľa plánu,“ zhodnotil primátor Raši. Vedenie mesta považuje za veľmi dôležité, že všetky práce sa robia na etapy, podľa možností s čiastkovými uzáverami komunikácií i obmedzeniami dopravy, aby bol dopad stavby na Košičanov čo možno najmenší.


Hlavným cieľom modernizácie električkových tratí je dosiahnutie vyššej efektivity a bezpečnosti dopravy v meste, komfortu pre cestujúcich, ale i motoristickú verejnosť. V neposlednom rade i zníženie hluku, vibrácií, prašnosti a zvýšenie pozitívnych environmentálnych vplyvov na kritických úsekoch električkových tratí v meste.
Projekt MET je spolufinancovaný z európskych fondov a cena diela je 78 499 473 eur bez DPH.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona