Primátor Košíc Raši sa stretol s aktivistami, diskutovali o parkovaní

NETKY.SK • 22 August 2016, 06:54 • 2 min
Primátor Košíc Raši sa stretol s aktivistami, diskutovali o parkovaní

KOŠICE – Na košickom magistráte sa dnes stretol primátor Richard Raši s lídrom aktivistov, združujúcich sa pod názvom Nezaplatím EEI ani cent – občianska neposlušnosť, Henrichom Burdigom a Ladislavom Lörincom z iniciatívy Košice: Nechcem platiť EEI za parkovanie pred blokom. Podľa hovorkyne mesta Lindy Šnajdárovej stretnutie sprostredkoval poslanec mestského zastupiteľstva Otto Brixi.

slovakia

left justify in out

"V prvom rade som rád, že sme sa stretli. Osobný rozhovor považujem za vhodnejší a profesionálnejší než vymieňanie si názorov cez médiá. Ukazuje sa, že veľká časť kritiky občanov smeruje ku konkrétnym organizačným a technickým detailom parkovacieho systému, ktorých doladenie v rozumnom čase by nemalo byť neprekonateľným problémom. Je to úloha pre expertov. Navrhujem preto utvoriť skupinu odborníkov, do ktorej svojich ľudí nominuje mesto i zástupcovia občanov. Táto skupina bude mať za úlohu navrhnúť vhodné úpravy, ktoré budú následne zapracované do všeobecne záväzného nariadenia," povedal po stretnutí Raši.

 

Podľa hovorkyne Šnajdárovej primátor v záujme korektného dialógu ponúkol tiež okrúhly stôl pre odbornú diskusiu o parkovaní. Ako ale zdôraznil, je potrebné si uvedomiť, že všetky návrhy musia byť v súlade so zákonmi.

 

"V tejto súvislosti Richard Raši predložil aktivistom návrh na jednoznačné odsúdenie násilia páchaného na cudzom majetku a majetku mesta. Text deklarácie bude v najbližších dňoch k dispozícii širokej verejnosti vo forme podpisových hárkov," informovala Šnajdárová.

 

Primátor podľa jej slov zároveň informoval, že pri zaoberaní sa všeobecne záväzným nariadením bude možné robiť všetky úpravy tak, aby parkovanie bolo čo najideálnejšie a reflektovalo na čo najviac požiadaviek občanov. Ako doplnila Šnajdárová, musí byť zabezpečená možnosť pre rezidentov zaparkovať čo najbližšie pri mieste svojho bydliska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona