Primátor Handlovej potvrdil prvú obeť povodne, zatiaľ neznámeho muža

NETKY.SK • 16 August 2010, 07:26 • 2 min
Primátor Handlovej potvrdil prvú obeť povodne, zatiaľ neznámeho muža

Primátor Handlovej potvrdil prvú obeť povodne, zatiaľ neznámeho muža

slovakia

left justify in out

img

Prvú obeť dnešnej povodne v Handlovej, keď zaliala ulice a komunikácie mesta a obcí Handlovskej doliny riečka Handlovka, potvrdil pre TASR primátor mesta Rudolf Podoba. Obeť zatiaľ neidentifikovali. Ide však o muža, ktorý naskočil do auta, aby ho zachránil pred prívalom vody. Voda ho však zmietla aj s autom. Fámy o tom, že v aute s ním bola aj druhá osoba, sa nepotvrdili, uviedol primátor.
Handlovou sa dnes tesne predpoludním prevalila tisícročná voda, uviedol Podoba. V priebehu necelej hodiny, po niekoľko hodinových prívalových dažďoch, voda zaplavila obytné domy a rôzne budovy popri toku Handlovky. Strhlo jeden most, pováľané sú stromy pozdĺž brehov, zaplavené záhrady, za obeť vede padli ochranné piliere, asfaltový povrch komunikácií, dopravné značky aj verejné osvetlenie. Evakuovať museli 28 ľudí a ubytovali ich v náhradných priestoroch. Na pomoc mesto povolalo nielen hasičov, ale aj vojakov a všetky dostupné záchranné zbory. Prišli aj záchranári z Gabčíkova. Sú pripravení pomáhať, ak by sa situácia v noci zopakovala.
Na hornej Nitre sa však podvečer vyčasilo a dokonca zasvietilo slnko. Ľudia za pomoci hasičov, vojakov a výkonnej techniky mohli začať odstraňovať následky, čistiť komunikácie od nánosov a čerpať vodu z pivníc a prízemných bytov.
Hrôzu prežívalo mnoho Handlovčanov, medzi nimi aj Miroslav Mišuta, ktorý má postavený svoj rodinný domček v dolnej časti mesta, hneď vedľa toku Handlovky. Podľa neho príval prišiel veľmi rýchlo, Našťastie stačil svoju rodinu aj motorové vozidlá z ohrozeného priestoru vyviezť. To však už voda unášala viacero áut. Mišuta povedal, že plávali v rozbúrenej vode doslova ako ryby. V jednej z dodávok pravdepodobne zahynul aj zatiaľ neznámy Handlovčan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies