Primátor Galanty Paška sa vzdáva miliónov na obnovu kaštieľa

NETKY.SK • 11 September 2015, 14:11 • 2 min
Primátor Galanty Paška sa vzdáva miliónov na obnovu kaštieľa

GALANTA – Galanta sa vzdáva približne 2,3 milióna eur z eurofondov na obnovu neogotického kaštieľa.

slovakia

left justify in out

Primátor Peter Paška požiadal ministerstvo pôdohospodárstva o ukončenie zmluvného vzťahu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku. Dôvodom je riziko, že mesto nestihne dokončiť aktivity, ku ktorým sa zmluvne zaviazalo. Práve v súvislosti s výberom dodávateľa na obnovu kaštieľa polícia obvinila primátora Pašku a ďalších troch ľudí pre údajné machinácie pri verejnom obstarávaní.


Projekt financovaný z eurofondov riešil rekonštrukciu južného krídla kaštieľa na konferenčnú sálu so zázemím, ďalej obnovu juhovýchodnej a severnej veže, obe s cieľom sprístupniť ich pre verejnosť. Celkové náklady na projekt radnica vyčíslila na takmer 2,5 milióna eur, viac ako 2,3 milióna získala z eurofondov. Podľa zmluvy s ministerstvom pôdohospodárstva mal byť projekt dokončený do 31. októbra tohto roka. Pre komplikácie vo verejnom obstarávaní sa radnica dostala do časovej tiesne. Vo verejnom obstarávaní zvíťazila spoločnosť Euro – building, primátor Paška však zmluvu s ňou nepodpísal, pretože práce nie je možné stihnúť v požadovanom termíne. Ministerstvo pôdohospodárstva zamietlo žiadosť Galanty o zmenu harmonogramu v termínoch projektu.


Galanta bude teraz podľa Pašku zabezpečovať v kaštieli len nevyhnutné práce, na ktoré použije peniaze pôvodne určené na spolufinancovanie eurofondového projektu. Zároveň bude vedenie mesta hľadať ďalšie možnosti, ako dať pýchu Galanty do poriadku.


Primátor Peter Paška naďalej čelí obvineniu pre machinácie vo verejnom obstarávaní. Trvá však na tom, že je nevinný, celý problém podľa jeho vysvetlenia len zdedil po predchádzajúcom vedení mesta. O jeho vine alebo nevine bude rozhodovať súd.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies