Primátor Galanty Paška prispel na vydanie mestských novín zo svojho

NETKY.SK • 9 Február 2016, 12:24 • 2 min
Primátor Galanty Paška prispel na vydanie mestských novín zo svojho

GALANTA – Primátor Galanty Peter Paška prispel na januárové vydanie Galantských novín zo svojich peňazí čiastkou 400 eur. Za túto čiastku získal v novinách polstranový reklamný priestor. Vyplýva to zo zverejnenej zmluvy, ktorú na strane darcu podpísal Peter Paška a na strane obdarovaného za Galantu takisto Peter Paška.

slovakia

left justify in out

Mestské zastupiteľstvo v Galante v tomto roku nevyčlenilo na vydávanie tradičného mesačníka Galantské noviny žiadne peniaze. Podľa poslanca Františka Gauliedera sa mestské noviny stali mocenským nástrojom primátora Pašku, ktorý má v každom čísle vyhradený priestor pre seba a svoje názory. Poslanci namiesto zachovania mestských novín presmerovali 22-tisíc eur do súkromnej regionálnej televízie, ktorá by mala vysielať priame prenosy z rokovaní zastupiteľstva.

 

Galantské noviny v januári vyšli, aj keď rozpočet s nimi neráta. Peniaze na ne poskytli podnikatelia a niektorí obyvatelia mesta, okrem iných aj Peter Paška. Galantský primátor práve pre chýbajúcu položku na vydávanie novín rozpočet mesta na rok 2016 nepodpísal. Galantské noviny vychádzajú v meste viac ako 20 rokov, každý mesiac ich dostávajú zadarmo všetky domácnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies