Primátor Galanty Paška nepodpísal rozpočet, chýbali mu v ňom noviny

NETKY.SK • 10 December 2015, 10:08 • 2 min
Primátor Galanty Paška nepodpísal rozpočet, chýbali mu v ňom noviny

GALANTA - Primátor Galanty Peter Paška nepodpísal rozpočet mesta na rok 2016, ktorý schválilo mestské zastupiteľstvo. Chýbali mu v ňom peniaze na Galantské noviny, ktoré vydáva radnica. Poslanci peniaze presmerovali do súkromnej regionálnej televízie, tá by mala na budúci rok za 22-tisíc eur ročne vysielať priame prenosy z rokovaní mestského zastupiteľstva, diskusie s primátorom a poslancami, ďalej priame prenosy z výberových konaní či otváraní obálok v prípade verejných súťaží.

slovakia

left justify in out

"Rozhodol som sa tak preto, lebo Galantské noviny sú pre všetkých obyvateľov Galanty viac ako dvadsať rokov jediným informačným zdrojom o činnosti mestských organizácií, mestského úradu, poslancov i primátora,“ vysvetlil nepodpísanie uznesenia o rozpočte primátor Paška. Schválené uznesenie o rozpočte považuje za zjavne nevýhodné pre mesto. Galantské noviny by pri takto schválenom rozpočte podľa neho zanikli. Poslanci chcú ešte do konca roka na mimoriadnom rokovaní zastupiteľstva uznesenie o rozpočte opäť schváliť a veto primátora tak prelomiť.


Poslanec František Gaulieder tvrdí, že Galantské noviny sa stali mocenským nástrojom primátora Pašku, ktorý má v každom čísle vyhradený priestor pre seba a svoje subjektívne názory. Začiatkom novembra na situáciu v novinách zareagovali odstúpením všetci členovia redakčnej rady s vysvetlením, že sa nemienia podieľať "na ďalšom zneužívaní novín pre vlastnú zavádzajúcu a nepravdivú propagandu primátora Petra Pašku.“ Galantské noviny dostávajú domácnosti v meste zadarmo. Podľa Gauliedera v rozpočte zostala časť peňazí aj na noviny.


Za rozpočet mesta Galanta na rok 2016 s príjmami a výdavkami na úrovni približne 10,5 milióna eur a výhľadový rozpočet na roky 2017 – 2018 hlasovalo všetkých 19 poslancov. Rozpočet rátal okrem bežného chodu mesta s výdavkami na práce na obnovu neogotického kaštieľa, investíciami do detských ihrísk, ciest či chodníkov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies