Primátor Galanty Paška nariadenie o zákaze hazardu podpíše

NETKY.SK • 30 September 2016, 10:22 • 2 min
Primátor Galanty Paška nariadenie o zákaze hazardu podpíše

GALANTA – Primátor Galanty Peter Paška podpíše nariadenie o zákaze hazardných hier v meste, ktoré vo štvrtok večer schválili mestskí poslanci.

slovakia

left justify in out

Osobne so zákazom jednoznačne súhlasí, okrem toho nechce ísť proti vôli 4850 voličov, ktorí podpísali petíciu za prijatie tohto nariadenia. Asociácia zábavy a hier hneď po hlasovaní avizovala, že sa bude brániť súdnou cestou, pretože nariadenie o zákaze hier považuje za nezákonné.

 

Aj keď všeobecne záväzné nariadenie nadobudne účinnosť, nebude to znamenať okamžitý koniec hazardným hrám v meste. Herne, ktoré majú platné licencie, budú môcť v ich prevádzkovaní pokračovať ďalej, nové licencie však pribúdať nebudú. Po skončení platnosti všetkých licencií príde Galanta približne o 180-tisíc eur ročne. Ide o príjmy mesta z poplatkov za licencie a odvodov z hazardných hier. Výhľadový rozpočet samosprávy na ďalšie roky už s príjmami z hazardu neráta.

 

Mestské zastupiteľstvo zákazom reagovalo na petíciu iniciatívy Zastavme hazard, pod ktorú sa v Galante podpísalo 4850 ľudí. Zákon o hazardných hrách hovorí, že obce môžu za určitých podmienok všeobecne záväzným nariadením zakázať hazardné hry. Takéto nariadenie môže obec vydať, ak sa obyvatelia obce petíciou sťažujú, že sa narúša verejný poriadok v súvislosti s hraním hazardných hier, pričom petíciu musí podporiť najmenej 30 percent obyvateľov obce nad 18 rokov. V prípade Galanty petíciu podporilo viac ako 37 percent z takmer 13-tisíc oprávnených obyvateľov mesta. Za prijatie všeobecne záväzného nariadenia o zákaze niektorých hazardných hier v Galante hlasovalo všetkých osemnásť prítomných poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona