Primátor Galanty Paška je ako Kiska, vidia za ním scientológov

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 13:33 • 2 min
Primátor Galanty Paška je ako Kiska, vidia za ním scientológov

GALANTA - Návrh optimalizácie organizačnej štruktúry Mestského úradu v Galante má charakteristické znaky scientologickej cirkvi. Upozornil na to na rokovaní galantského mestského zastupiteľstva poslanec László Biró. Dodaný materiál podľa neho obsahuje viaceré časti opísané z príručky pre scientológov.

slovakia

left justify in out

Audit a návrh optimalizácie organizačnej štruktúry vypracoval pre mesto Galanta Ondrej Eršek zo Stupavy, radnica mu za materiál zaplatila 999 eur. Scientológov vidí za dodaným materiálom aj ďalší poslanec Peter Závodský.
Primátor Galanty Peter Paška povedal, že audit a návrh zmien na mestskom úrade si objednal u svojho známeho.

 

"Pána Eršeka som oslovil, pretože ho poznám dlhé roky a pomáhal aj mne v mojich firmách. Nemám pocit, že by sa navrhované zmeny na mestskom úrade podobali na nejaké scientologické motívy,“ povedal Paška. Dodal, že podobný audit by ťažko niekto iný urobil za cenu 999 eur. Paška zároveň vyhlásil, že on osobne nie je scientológ, ,,ani nič podobné“.

 

Biró primátorovi poradil, aby na vypracovaný materiál čo najskôr zabudol, zaplatených 999 eur bolo v tomto prípade podľa neho vynaložených veľmi neefektívne a nezodpovedne. Paška sľúbil, že ak nebude materiál použiteľný, 999 zaplatí zo svojich peňazí.

 

Téma prenikania scientológie do politiky sa na Slovensku objavila pred rokom, počas prezidentskej kampane Andreja Kisku. Premiér Robert Fico vtedy Kisku obvinil, že má blízko k scientologickej cirkvi. Fico tvrdil, že v rokoch 2002 – 2004 za vlády Mikuláša Dzurindu niekoľkým podnikateľským subjektom a fyzickým osobám bola odňatá bezpečnostná previerka v súvislosti s kontaktmi na scientologickú cirkev, ,,pretože bezpečnostný úrad považoval takéto kontakty za mimoriadne bezpečnostné riziko pre SR“. Dodal, že "napojenie na scientológiu je bezpečnostným rizikom v iných krajinách". Kiska vtedy poprel, že by bol scientológ a na Fica podal trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania a krivého obvinenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies