Primátor Bratislavy trávi Vianoce tradične, nechýba kapor, kapustnica či oblátky

NETKY.SK • 24 December 2015, 10:01 • 2 min
Primátor Bratislavy trávi Vianoce tradične, nechýba kapor, kapustnica či oblátky

BRATISLAVA - Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal trávi Vianoce tradične, s rodinou pri vianočnom stromčeku. Na štedrovečernom stole u neho nechýbajú už zaužívané vianočné jedlá. Taktiež dodržiava zvyky a tradície, ktoré sú so Štedrým dňom spojené.

slovakia

left justify in out

"Vianoce trávim klasicky. Som Bratislavčan a vždy sme mali Vianoce v byte ako väčšina obyvateľov Bratislavy," povedal pre TASR primátor.

 

Štedrú večeru začína Nesrovnal aj s rodinou modlitbou. Pod tanier si nezabúdajú dať šupiny z ryby. Rozkrajujú aj jablko, aby videli, či bude budúci rok zdravý. "Dáme si oriešky a oblátky. Potom kapustnicu, alebo ako alternatívu rybiu polievku, a následne kapra," prezradil primátor.

 

Jeho otec pochádzal z Brna a ako tvrdí Nesrovnal, mal rád cibuľovo-zemiakový šalát. "Mama robí majonézový," podotkol. Po štedrej večeri rozbaľujú darčeky. Najkrajšie na tom podľa primátora je, keď deťom svietia oči od prekvapenia a radosti.

 

Nesrovnal praje všetkým šťastné a pohodové rodinné sviatky v kruhu najbližších. "Chcem ľuďom popriať, aby boli zdraví, mali čo najviac sociálneho kontaktu a pocit kvality života. Aby sa cítili spokojní so svojimi rodinami a aby aj Bratislavu vnímali ako svoje hlavné mesto," povedal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies