Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa stal opäť predsedom Únie miest Slovenska

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 16:18 • 2 min
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa stal opäť predsedom Únie miest Slovenska

BRATISLAVA – Predsedom Únie miest Slovenska je opäť primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal. Zhodli sa na tom členovia Únie miest Slovenska na dnešnom sneme v Primaciálnom paláci v Bratislave.

slovakia

left justify in out

„Prioritami únie je posilniť rozvoj a podporu mestských regiónov na Slovensku a miest ako centier regiónov, kde sa koncentrujú služby a dochádzajú ľudia za prácou,“ povedal novinárom po dnešnom sneme Nesrovnal s tým, že nielen v Bratislave narastá počet ľudí, ktorí do nej denne dochádzajú. Sú to podľa neho aj iné mestá, kde denne dochádza dvadsať až tridsať percent ľudí.

 

„Štruktúry miest tomu nezodpovedajú a súvisí so s ich financovaním. Chceme hovoriť o týchto kritériách,“ spomenul primátor Bratislavy s tým, že zaoberať sa chcú aj financovaním sociálnych služieb. Ako doplnil primátor Hlohovca Miroslav Kollár, do únie sa vráti aj mesto Trenčín.

Na otázku, či sa únia zaoberala aj zlepšením financovania a kompetencií hlavného mesta SR Bratislavy Nesrovnal odpovedal, že to bolo jednou z priorít únie už dávnejšie.

 

"Prejavilo sa to tým, že vláda si do svojho vyhlásenia dala záväzok voči Bratislave,“ pripomenul s tým, že o zlepšení pozície hlavného mesta hovorí s najvyššími ústavnými činiteľmi. Pomôcť by tomu podľa primátora mohlo aj potvrdenie, že v Bratislave žije v skutočnosti viac ako 400-tisíc ľudí.

 

„Všetky mestá sa zhodnú na tom, že nikto by nechcel prísť o peniaze, ktoré nám prichádzajú. Neznamená to však, že by sme nepodporili Bratislavu v tom, aby ako hlavné mesto SR dostalo viac peňazí. Tak, ako štát vypracuje rôzne výzvy na rozvoj regiónov, našla by sa výzva aj na podporu rozvoja hlavného mesta SR Bratislavy,“ reagovala primátorka mesta Zvolen Lenka Balkovičová.

Únia miest Slovenska je dobrovoľné záujmové združenie miest, ktoré založili 29. apríla 1994 v Košiciach z iniciatívy Klubu primátorov miest Slovenskej republiky. Jej členskú základňu tvorí vyše tridsať veľkých a stredných miest z rôznych regiónov Slovenska. Sú medzi nimi napríklad hlavné mesto SR Bratislava, mestá Hlohovec, Kremnica, Liptovský Mikuláš, Prešov, Zvolen, Nová Baňa, Gbely, Šamorín i Trnava.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies