Primátor Bratislavy Ftáčnik čelí podnetu o nepriznaní majetku

NETKY.SK • 17 September 2013, 16:50 • 2 min
Primátor Bratislavy Ftáčnik čelí podnetu o nepriznaní majetku

BRATISLAVA - Bratislavský primátor Milan Ftáčnik po pokute za nezákonné členstvo v Dozornej rade Komunálnej poisťovne čelí podozreniu, že v majetkovom priznaní za uplynulý rok neuviedol celý svoj majetok. Podanie doručila Bratislavskému samosprávnemu kraju (BSK) obyvateľka Bratislavy. Primátor Ftáčnik o tom hovoril dnes na tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Primátor Ftáčnik označil toto podanie za scestné až absurdné a nerozumie mu. "V tom podaní sa naznačuje, akoby som v majetkom priznaní, ktoré som odovzdal Bratislavskému samosprávnemu kraju a ktoré bolo zverejnené, neuviedol celý majetok,“ vysvetlil Ftáčnik. Ísť pri tom má o pozemky, ktoré primátor získal v dedičskom konaní. V majetkovom priznaní za minulý rok zverejnenom na stránke Bratislavy sú zdedené pozemky uvedené. „Pripravím odpoveď pre predsedu komisie o ochrane verejného záujmu. To bude reakcia z mojej strany,“ uviedol primátor k podaniu.

Ftáčnik svoje majetkové priznanie každý rok zverejňuje na internetovej stránke hlavného mesta. Robí tak už siedmy rok, začal ešte ako starosta Petržalky. Minuloročné majetkové priznanie na stránke mesta zverejnil 28. marca a majetkové priznanie doručil aj Bratislavskému samosprávnemu kraju. Ako povedal Ftáčnik, zverejňuje na internetovej stránke mesta informácie nad rámec ústavného zákona, zverejňuje číslo listu vlastníctva, katastrálne územie i rozmer nehnuteľnosti. „Takýmto spôsobom sa správam sedem rokov a moje majetkové pomery sú známe tej najširšej verejnosti,“ vysvetľuje Ftáčnik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona