Primátor Banskej Bystrice potvrdil príchod "obrovského" investora, meno neprezradil

NETKY.SK • 9 December 2015, 15:32 • 2 min
Primátor Banskej Bystrice potvrdil príchod "obrovského" investora, meno neprezradil

BANSKÁ BYSTRICA – Slová premiéra Roberta Fica, ktoré uviedol v utorok (8.12.) na diskusnom fóre Hospodárskych novín HN Club, že do Banskej Bystrice sa chystá "obrovský investor z IT oblasti a vytvorí takmer 2500 až 3000 pracovných miest", dnes oficiálne potvrdil aj banskobystrický primátor Ján Nosko. No ani on zatiaľ neprezradil, o ktorého zahraničného investora pôjde, ani krajinu, kde sídli.

slovakia

left justify in out

Mesto pod Urpínom s ním rokuje už asi trištvrte roka a netají, že nové pracovné miesta budú mať pomerne výrazný vplyv na riešenie nezamestnanosti. Investor má záujem o lokalitu priemyselného parku.

 

"Po vyhodnotení jeho ponuky sme sa rozhodli posunúť ju ďalej a môžem prezradiť, že sme sa stretli aj s pánom premiérom za jedným stolom spolu s investorom a vyzerá to skutočne perspektívne," priblížil Nosko na dnešnom brífingu. Označil to za strategickú investíciu pre mesto.

 

Podľa neho nové miesta by mali obsadiť vysokoškolsky i stredoškolsky vzdelaní ľudia, "je to taká kombinovaná investícia aj s výrobnou sférou aj s tou pridanou hodnotou v oblasti IT". Počet miest však Nosko nechcel špecifikovať, no ako dodal, "na naše pomery je značne vysoký".

 

Ako tiež povedal, ak vláda vyhodnotí túto investíciu ako reálnu a dobre spracovanú, v priebehu prvého kvartála budúceho roka by už mohli byť známe konkrétnejšie údaje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies