Primátologička Jane Goodall dostala cenu Ekotopfilmu

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 18:23 • 2 min
Primátologička Jane Goodall dostala cenu Ekotopfilmu

BRATISLAVA - Minister životného prostredia László Solymos a bratislavský primátor Ivo Nesrovnal dnes v Bratislave odovzdali ocenenie Honour of Ekotopfilm britskej ochranárke životného prostredia a primátologičke Jane Goodall počas prvého dňa medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm.

slovakia

left justify in out

Minister Solymos ocenil hlavne jej celosvetový environmentálny a humanitárny program Roots&Shoots (Korene a výhonky), ktorý najmä mladým ľuďom pomáha hľadať a vytvárať praktické riešenia na ochranu prírody. Solymos vyslovil podporu jeho zavedenia do vzdelávacieho procesu na Slovensku.

 

"Plánujeme založiť takzvaný Zelený fond, ktorý bude slúžiť na podporu environmentálneho vzdelávania mladých. Inšpiráciou pritom bude aj práca Jane Goodall," vyhlásil Solymos. Fond by mal podľa neho vzniknúť do niekoľkých mesiacov, pričom nevylúčil ani spoluprácu s Inštitútom Jane Goodall a jeho programom Roots&Shoots.


Goodall svoj program odštartovala v Tanzánii v roku 1991, v súčasnosti je už vo vyše 100 krajinách. „Jeho hlavným posolstvom je, že každý z nás má svojou denno-dennou činnosťou dosah na prírodu a každý si môže zvoliť, aký bude. Keď urobia milióny ľudí takúto voľbu, začnú sa veci meniť k lepšiemu. Preto vo veku 82 rokov cestujem po svete a stretávam sa s mladými ľuďmi, aby nádej žila,“ odkázala Goodall, podľa ktorej každý jednotlivec môže niečo zmeniť.


V Bratislave a Banskej Bystrici sa dnes začal 43. ročník päťdňového festivalu, ktorého hlavnou myšlienkou je ochrana životného prostredia. Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm-Envirofilm je spoločným projektom dvoch tradičných festivalových podujatí, ktoré spája spoločná myšlienka ochrany životného prostredia.

 

Návštevníkom ponúka najnovšie a najpútavejšie dokumentárne filmy z viac ako 50 krajín sveta. Po ukončení súťažného festivalu pokračuje podujatie počas celého roka vo vybraných krajských mestách filmovými prehliadkami, kde si návštevníci budú môcť prezrieť výber víťazných filmov. Ekotopfilm-Envirofilm zavíta aj do okresných miest prostredníctvom Tour Junior festivalu pre základné a stredné školy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies