Prílišná snaha sa nevypláca: Známy supermarket vyhodil zamestnanca, pretože priveľa pracoval

NETKY.SK • 6 November 2017, 15:30 • 2 min
Prílišná snaha sa nevypláca: Známy supermarket vyhodil zamestnanca, pretože priveľa pracoval

Jeden zo supermarketov, ktorý s obľubou navštevujú aj Slováci, vyhodil svojho zamestnanca pre prílišnú horlivosť.

slovakia

left justify in out

V našich končinách sa zamestnanci zvyknú prepúšťať vtedy, keď nerobia svoju prácu tak, ako majú. V Španielsku môžete dostať „padáka“ aj v prípade, že si krátite vlastný voľný čas v prospech firmy, pre ktorú pracujete.

 

V Barcelone nedávno prepustili manažéra jednej z pobočiek supermarketov Lidl. Ako dôvod uviedli skutočnosť, že daný zamestnanec známy ako Jean P. robil priveľa nadčasov a nabádal k tomu aj svojich podriadených. Tí sa následne sťažovali vedeniu, ktoré Jeana bez varovania prepustilo.

 

Snaživý manažér prichádzal do predajne už o piatej ráno a hneď vybavoval objednávky, naceňoval tovar a chystal ho na palety. Takáto činnosť mu niekedy zabrala aj 80 minút pred oficiálnym začiatkom jeho pracovnej doby. Problémom však bolo, že Jean si tento čas navyše nenahlasoval. Do systému sa registroval až s príchodom ostatných kolegov. Tí však podali vedeniu podnet, pretože s takýmto režimom nesúhlasili.

 

Keď sa problém začal vyšetrovať Jeana usvedčili aj bezpečnostné kamery. On sa však ohradzoval tým, že všetko robil len pre dobro spoločnosti, chcel, aby predajňa fungovala plynule počas celého dňa. To však vedenie neakceptovalo a s manažérom rozviazalo pracovný pomer.

 

Jean sa s takýmto jednaním Lidlu nezmieril a najal si právnika, s ktorým sa snaží o dosiahnutie svojich záujmov. Tvrdí, že zamestnancov na nadčasy nenabádal a aj on sám pracoval mimo pracovného času len v prípadoch, keď si to okolnosti nevyhnutne vyžadovali. Cíti sa preto ukrivdený a do predajne by sa rád vrátil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies