Prišli sme zistiť, čo nám Slovensko môže ponúknuť

NETKY.SK • 27 Október 2010, 07:07 • 2 min
Prišli sme zistiť, čo nám Slovensko môže ponúknuť

Prišli sme zistiť, čo nám Slovensko môže ponúknuť

slovakia

left justify in out

img

Jedným z dôvodov, prečo nórsky kráľovský pár prišiel na Slovensko, bolo zistiť, čo môže Slovensko Nórsku ponúknuť, povedal dnes kráľ Harald V. na stretnutí s novinármi. Štátna návšteva sa zatiaľ podľa jeho názoru vyvíja veľmi sľubne.
"Vždy sú tu veci, ktoré môžeme zdieľať, a práve v tejto fáze o nich diskutujeme. Preto sme tu a preto sme so sebou priviezli veľkú podnikateľskú delegáciu - 70 ľudí z nórskej podnikateľskej sféry. Oni nám pomôžu zistiť odpoveď na vašu otázku," odpovedal kráľ Harald na otázku TASR, čo môže Slovensko Nórsku ponúknuť.
O Nórsku je všeobecne známe, že jeho obyvatelia sa tešia vysokej životnej úrovni. Podľa Jeho Veličenstva však cesta k takému úspechu vyžaduje hlavne tvrdú drinu. "Je, samozrejme, treba aj trochu šťastia, ale hlavne veľa tvrdej práce. Približne pred sto rokmi sme boli jednou z najmenej prosperujúcich krajín v Európe, a teraz sme jednou z najprosperujúcejších. Chce to veľa potu a práce," prezradil Slovensku nórsky recept na zvýšenie kvality života.
Dnešný program kráľovského páru bol veľmi pestrý. "Mal som zaujímavý rozhovor s prezidentom, príjemný obed s premiérkou a jej hosťami a okrúhly stôl s predsedom parlamentu," zhrnul kráľ svoj dnešný deň. Kráľovná Sonja opísala svoj umelecký zážitok z múzea moderného umenia Danubiana, po ktorom "nasledoval príjemný obed s prvou dámou". Bratislavské Staré Mesto, cez ktoré viedla ich krátka prechádzka, pripomína hosťom Prahu. "Je skutočne prekrásne," pochválil kráľ.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies