Prílev utečencov do Chorvátska neutícha

NETKY.SK • 26 September 2015, 15:22 • 2 min
Prílev utečencov do Chorvátska neutícha

ZÁHREB - Rekordných 10.000 migrantov dorazilo v piatok do Chorvátska, informovalo dnes ministerstvo vnútra v Záhrebe.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja prekročilo hranice krajiny na jej východe v noci nadnes ďalších 1200 ľudí, väčšina z nich dorazila do okolia Tovarniku, Iloku a Strošinci.

 

Tých, ktorých umiestnili v záchytnom tábore v Opatovaci, čaká čoskoro preprava smerom na chorvátsko-maďarské štátne hranice.

 

Kompetentní v Záhrebe očakávajú, že vzhľadom na plot na úsekoch chorvátsko-maďarskej štátnej hranice, ale aj kvôli chladnejšiemu počasiu sprevádzanému zrážkami sa utečenci v blízkej budúcnosti vo väčšom počte rozhodnú pre "teplejšiu" trasu vedúcu cez Albánsko a Čiernu Horu. Preto sa už v prihraničí naplno podnikajú prípravné kroky na eventuálne prijatie hoci 3000-5000 migrantov denne.

 

Chorvátska vláda premiéra Zorana Milanoviča čelí čoraz ostrejšej kritike miestnych médií, ale aj opozičných lídrov za niektoré z krokov, osobitne však v súvislosti s vyhrotením sporu okolo voľného pohybu vozidiel a tovaru v chorvátsko-srbskej relácii.

 

Neutícha ani chorvátsko-maďarská výmena názorov v súvislosti s ostrými výrokmi padajúcimi príležitostne na oboch stranách. Napriek tomu však denne prichádzajú do Maďarska tisícky utečencov práve z Chorvátska, a to nezriedka aj za sprievodu tamojšej polície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies