Prílev peňazí do podielových fondov pokračuje

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 08:55 • 2 min
Prílev peňazí do podielových fondov pokračuje

BRATISLAVA - Prílev prostriedkov do podielových fondov pokračoval aj v uplynulom týždni. Ich kladné čisté predaje celkovo dosiahli 3,8 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Týždeň predtým boli na úrovni 9,4 mil. eur. Celkové predaje podielov fondov spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností pritom dosiahli 29,8 mil. eur a spätný nákup podielov predstavoval 26 mil. eur.
Najviac peňazí v uplynulom týždni pribudlo v realitných fondoch, ktoré evidovali kladné čisté predaje vo výške 2,9 mil. eur. Nasledovali dlhopisové fondy s čistými predajmi v pluse 2,7 mil. eur, akciové fondy s 1,9 mil. eur a fondy alternatívnych investícií s 1,2 mil. eur. Kladné čisté predaje vykázali aj akciové fondy na úrovni 598,9 tis. eur, štruktúrované fondy vo výške 431,2 tis. eur a menšia suma 9,4 tis. eur pribudla aj v peňažných fondoch. Jedinou kategóriou so zápornými čistými predajmi boli v uplynulom týždni fondy krátkodobých investícií, z ktorých ubudlo takmer 6 mil. eur.


Z jednotlivých správcovských spoločností najvyššie kladné čisté predaje evidovali v sledovanom období fondy Prvej Penzijnej spolu na úrovni 3,4 mil. eur. Nasledovala správcovská spoločnosť ESPA (AM SLSP) s kladnými čistými predajmi 2,9 mil. eur a VÚB Asset Management s 1,2 mil. eur. Naopak, najviac prostriedkov ubudlo z fondov Tatra Asset Managementu, a to 5,7 mil. eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies