Prílev migrantov na grécke ostrovy neustáva, v tlačenici na člny medzi mini vznikajú konflikty

NETKY.SK • 19 Október 2015, 16:26 • 2 min
Prílev migrantov na grécke ostrovy neustáva, v tlačenici na člny medzi mini vznikajú konflikty

ATÉNY - O viac ako 2500 utečencov sa v priebehu ostatných dvoch dní postarali v Egejskom mori príslušníci gréckej pobrežnej stráže. Podobné množstvo migrantov sa bez pomoci pobrežnej stráže dostalo na grécke ostrovy.

slovakia

left justify in out

Z ostrova Lesbos hlásila dnes grécka štátna televízia ERT opäť konflikty medzi utečencami, ktorí sa po registrácii snažia nastúpiť na plavidlá smerujúce na pevninu a odcestovať z Grécka smerom na západ alebo sever starého kontinentu. Kapacita prvého otvoreného registračného centra v Grécku, a to práve na ostrove Lesbos, prechádza aktuálne značnou skúškou. Denne sa tu podarí zaevidovať maximálne 2500 utečencov, avšak ďalších viac ako 5000 na tento úkon ešte čaká a z Turecka neustále pribúdajú noví. V rozpore s prísľubmi Bruselu doteraz dorazil na grécke ostrovy iba zlomok z prisľúbeného počtu 600 úradníkov z iných členských štátov únie. Do Grécka dorazilo v tomto roku podľa informácií Medzinárodnej organizácie pre migráciu už viac ako 473.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies