Príletový terminál bratislavského letiska otvoria v polovici júna

NETKY.SK • 2 Marec 2012, 07:55 • 2 min
Príletový terminál bratislavského letiska otvoria v polovici júna

Príletový terminál bratislavského letiska otvoria v polovici júna - Doprava Nový príletový terminál bratislavského letiska by mal byť hotový do polovice júna tohto roka. Celkové náklady na druhú časť terminálu sú výrazne nižšie ako na prvú, toto spájam aj

slovakia

left justify in out

img

Nový príletový terminál bratislavského letiska by mal byť hotový do polovice júna tohto roka. "Celkové náklady na druhú časť terminálu sú výrazne nižšie ako na prvú, toto spájam aj so zámerom striedmych, ale rozhodujúcich investícií," podotkol pri dnešnej návšteve letiska minister dopravy Ján Figeľ.
      Šéf letiska Maroš Jančula vysvetlil, že suma na druhú etapu, výstavbu príletového terminálu, je takmer o polovicu nižšia ako na prvú časť výstavby odletovej časti budovy. "Je to dané samozrejme tým, že prvá etapa obsahovala rôzne technológie, ktoré sa prepájajú do druhej etapy, ale určite sa podarilo usporiť pri niektorých stavebných činnostiach," dodal.
      Cena druhej etapy by nemala presiahnuť 40 miliónov eur, pričom na jej zaplatenie musí letisko použiť vlastné zdroje. Časť tak vyplatí z vlastných príjmov, na časť si berie úver. "Úver zo syndikátu bánk, z ktorého budeme financovať druhú etapu a čiastočne aj prvú," podotýka Jančula.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona