Príkaz na vyhostenie Karola M. údajne vydali v pondelok

NETKY.SK • 19 Júl 2012, 11:02 • 2 min
Príkaz na vyhostenie Karola M. údajne vydali v pondelok

Príkaz na vyhostenie Karola M. údajne vydali v pondelok - Krimi Príkaz na vyhostenie Slováka Karola M.

slovakia

left justify in out

img

Príkaz na vyhostenie Slováka Karola M. z Belize bol vydaný s dátumom 16. júla, a bol mu aj doručený. Nie je však jasné, prečo belizská vláda podľa neho aj hneď nekonala, informoval belizský server 7newsbelize.com.
      Belizský najvyšší súd v utorok pozastavil vydanie Karola M., ktorý na Slovensku čelí obvineniam z dvojnásobnej vraždy, kým nebude vypočutý súdom. Aj podľa servera channel5belize.com bol údajne v pondelok vydaný príkaz na jeho vyhostenie, tento zdroj však tvrdí, že ho Karolovi M. napriek tomu nedoručili. 
      Predstavitelia úradu generálneho advokáta, ktorý má prípad na starosti, pre server 7newsbelize.com uviedli, že k týmto informáciám sa nemôžu vyjadriť, pretože prípad je v súčasnosti na súde.
      Server citoval vyjadrenie belizských imigračných úradov, podľa ktorých Karol M. neuviedol o sebe pravdivé údaje, keď v krajine žiadal o trvalý pobyt. Úrady to uviedli v súvislosti s otázkami vo formulári, ktoré sa vzťahovali na to, či bol zapojený do trestného stíhania, alebo bolo proti nemu vedené vyšetrovanie. Na obe otázky Karol M. odpovedal "nie".
      Karola M. zatkli v stredu 11. júla v Belize viac ako rok po tom, čo ho prepustili z väzenia v Bratislave. Obvinený je zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia Karola M. nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho. Zastrelený bol v septembri 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona