Príjmy Manchestru United narástli za tri mesiace o 29 percent

NETKY.SK • 14 November 2013, 14:36 • 2 min
Príjmy Manchestru United narástli za tri mesiace o 29 percent

MANCHESTER - Anglický futbalový klub Manchester United vykázal za posledné tri mesiace od septembra nárast príjmov o 29 percent na čiastku 98,5 milióna libier. Dôvodom sú štvrťročné príjmy, ktoré narástli na rekordnú výšku vďaka ziskom z predaja sponzorských a TV práv, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Klub z Old Traffordu privítal posledný televízny kontrakt, podľa ktorého stanica BT Sport zaplatí okolo 900 miliónov za trojročné vysielacie práva na európsky klubový futbal s platnosťou od roku 2015. "Tento obchod predstavuje významné zvýšenie pri súčasnom usporiadaní, čo by sa malo prejaviť vo vyšších vysielacích príjmoch zúčastnených klubov," povedal výkonný šéf Manchestru United Ed Woodward.

Vedenie United oznámilo, že celkový zisk za uplynulý štvrťrok predstavuje 22 miliónov libier, čo je nárast o 36 percent. United, ktorý v máji vyhral jubilejný 20. anglicky titul, má nové sponzorské zmluvy vrátane kontraktu s ruským leteckým prepravcom Aeroflotom a firmou PepsiCo.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies