Príjmy FC Barcelona po prvý raz prekonali hranicu 500 miliónov eur

NETKY.SK • 17 September 2013, 14:53 • 2 min
Príjmy FC Barcelona po prvý raz prekonali hranicu 500 miliónov eur

BARCELONA - Očakávané príjmy španielskeho futbalového klubu FC Barcelona na túto sezónu dosiahnu čiastku 509 miliónov eur. Katalánsky gigant a španielsky majster sa tak stane len druhým klubom po Reale Madrid, ktorého tržby prekonajú hranicu pol miliardy eur.

slovakia

left justify in out

Príjmy za sezónu 2013/2014 vzrastú vďaka hotovosti zo sponzorských zmlúv, rovnako ako z predaja španielskeho stredopoliara Thiaga Alcantaru do Bayernu Mníchov. Pre agentúru Reuters to uviedol hovorca správnej rady z Nou Campu Toni Freixa, ktorý dodal, že čistý zisk klubu po zdanení by mal dosiahnuť čiastku 36 miliónov. "Toto nie je odkaz triumfu, pretože je stále náročné viesť klub a my musíme pokračovať v politike úsporných opatrení," povedal Freixa.

Real Madrid a FC Barcelona sú futbalovým klubmi s najvyššími príjmami na svete podľa januárového rebríčka audítorskej firmy Deloitte. Real Madrid zinkasoval viac ako 500 miliónov eur v ročníku 2012/2013 ako v druhej sezóne v rade, pričom aktuálne narástli jeho príjmy o 1,3% na celkovú sumu 520,9 milióna eur. Čistý zisk je 36,9 milióna eur, čo je v porovnaní s predchádzajúcou sezónou nárast z 24,2 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona