Príjem hotovosti na úradoch sa stane povinným, kolky sú archaizmus

NETKY.SK • 11 August 2011, 11:15 • 2 min
Príjem hotovosti na úradoch sa stane povinným, kolky sú archaizmus

Príjem hotovosti na úradoch sa stane povinným, kolky sú archaizmus - Slovensko Kolky predstavujú podľa hovorcu ministra financií SR Martina Jaroša istý archaizmus, ich opodstatnenie nie je už také ako kedysi. Vláda dnes rozhodla, že kolkové známky by sa a

slovakia

left justify in out

img

Kolky predstavujú podľa hovorcu ministra financií SR Martina Jaroša istý archaizmus, ich opodstatnenie nie je už také ako kedysi. Vláda dnes rozhodla, že kolkové známky by sa ako forma platenia v úradnom styku mali prestať na Slovensku používať v roku 2013, avšak definitívne o tom musí ešte rozhodnúť parlament.
      "Zákon o správnych poplatkoch už dnes umožňuje, aby sa okrem kolkov prijímali na úradoch aj poukážky, prevody z účtu na účet alebo hotovosť. Príjem hotovosti na úradoch sa stane povinným a zároveň sa umožnia nové modernejšie spôsoby platby, napríklad kartou alebo SMS-kou," uviedol po dnešnom rokovaní vlády Jaroš.
      Pripomenul, že dnes tlač, distribúcia kolkov je oveľa finančne náročnejšia ako kedysi, navyše kolky zaťažujú aj občanov, ktorí keď si chcú niečo vybaviť na úradoch, musia ísť najprv na poštu.
      Predaj kolkov by mal byť zastavený 1. januára 2013, pričom platiť nimi bude možné až do 30. septembra 2013. Verejné orgány tak majú prijímať platby v hotovosti do 300 eur a platby platobnou kartou pre sumy vyššie ako 100 eur. Zakúpené kolkové známky bude možné podľa návrhu vrátiť od 1. októbra 2013 do konca roka 2013. Zodpovednou inštitúciou bude Slovenská pošta, ktorá vráti nominálnu hodnotu predložených kolkových známok na základe písomnej žiadosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona