Príjazdy zahraničných turistov sa v roku 2022 zdvojnásobili

NETKY.SK • 18 Január 2023, 13:30 • 2 min
Príjazdy zahraničných turistov sa v roku 2022 zdvojnásobili

Madrid - Počet zahraničných turistov sa vlani v porovnaní s predchádzajúcim rokom zdvojnásobili a v roku 2023 by mal vďaka zrušeniu obmedzení týkajúcich sa cestovania, najmä v Číne, dosiahnuť takmer predpandemickú úroveň.

slovakia

left justify in out

Uviedla to v utorok Organizácia OSN pre cestovný ruch (UNWTO), z ktorej vyhlásenia cituje agentúra AFP. V minulom roku bolo celosvetovo zaregistrovaných 917 miliónov príchodov turistov, čo je nárast oproti 455 miliónom v roku 2021. Podľa UNWTO so sídlom v Madride je to lepší výsledok, ako sa očakávalo. Napriek tomu dosiahol počet príchodov turistov v minulom roku len 63 percent úrovne v roku 2019, teda poslednom roku pred vypuknutím covidovej pandémie. UNWTO predpovedá, že v roku 2023 by mohol stúpnuť na 80 - 96 percent. Zároveň predpokladá, že v roku 2023 bude pokračovať oživovanie medzinárodného cestovného ruchu, ktoré bude podporené dopytom najmä z Ázie a Tichomoria, keďže sa otvoria destinácie a trhy. Európa, globálne najobľúbenejší cieľový región turistov, zaznamenala v minulom roku 585 miliónov príchodov, čo je takmer 80 percent úrovne spred covidovej pandémie. Afrika a Severná a Južná Amerika dosiahli len približne 65 percent úrovne spred pandémie- Tichomorský región sa v dôsledku prísnejších obmedzení súvisiacich s covidovou pandémiou dostal len na 23 percent. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies