Prihrávkový hrdina Weiss: Kolektív je vždy na prvom mieste

NETKY.SK • 13 Október 2015, 10:10 • 2 min
Prihrávkový hrdina Weiss: Kolektív je vždy na prvom mieste

LUXEMBURG - Krídelník slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss sa v pondelňajšom rozhodujúcom zápase C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Luxembursku (4:2) zhostil na jednotku úlohy nahrávača. V prvom polčase vykúzlil tri lahôdkové prihrávky, ktoré v rýchlom slede zrealizovali do gólovej podoby Marek Hamšík, Adam Nemec a Róbert Mak.

slovakia

left justify in out

Slovensko po akciách, ktoré niesli jeho rukopis, viedlo 3:0 a nezadržateľne smerovalo na EURO 2016, no viac ako z "asistenčného hetriku" mal Weiss junior radosť z postupu a kolektívneho výkonu. "Myslím si, že v každom zápase je najdôležitejší kolektív. Ale áno, určite som rád, že som takýmto spôsobom pomohol mužstvu. Hlavné však je, že sme to ako mužstvo zvládli," vravel v postupovej eufórii hráč katarskej Lekhwiye SC.

 

Futbalové Slovensko premiérovým postupom na kontinentálny šampionát do Francúzska (10. júna - 10. júla 2016) dosiahlo v novodobej ére ďalší veľký medzinárodný úspech, ktorý sa zaradil hneď za osemfinálovú účasť na MS 2010 v Juhoafrickej republike. Takmer navlas pred šiestimi rokmi (14. októbra 2009 v Chorzówe - pozn.) slávili Slováci postup na svetový šampionát víťazstvom 1:0 nad Poľskom. Už vtedy bol Weiss ako 19-ročný chlapec priamym aktérom osláv, teraz si ich zopakoval v Luxemburgu ako skúsenejší "mazák". "V šatni sme všetci plakali, boli smutní... Ale nie (smiech). Oslávili sme to a pripomenuli si Poľsko pred šiestimi rokmi, kde sme vybojovali postup na MS," pokračoval Weiss.

 

Slováci sa pritom pred kľúčovým duelom v Luxembursku dostali do psychicky ťaživej situácie, keď tri dni predtým podľahli doma Bielorusku 0:1 a namiesto postupových osláv sa do ich vedomia začali vkrádať obavy. Nezvládnutie luxemburskej prekážky by bolo fiaskom, podľa trénera Jána Kozáka však jeho družina ukázala svoju silu a charakter. "Možno sme ani sami nečakali, že dáme do polčasu tri góly. Podarilo sa nám to a myslím si, že sme mali hru pod kontrolou. Povedali sme si, že nesmieme zvoľniť z tempa, no inkasovali sme nešťastný gól a potom druhý z jedenástky. Našťastie sme to udržali a v závere pridali poisťujúci gól. S výnimkou piatich, možno desiatich minút, sme mali celý zápas pod kontrolou," zhodnotil Weiss záverečný duel a pristavil sa aj pri bilancovaní celého kvalifikačného cyklu: "Začali sme šiestimi víťazstvami, čo by pred začiatkom kvalifikácie nikto nepovedal. Vedeli sme, že nám v posledných dvoch zápasoch stačí získať tri body. Sme radi, že sme to zvládli. Najdôležitejšie bolo, že sme držali spolu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona