Prihlasovanie jednotlivo dovezených áut z tretích krajín sa má uľahčiť

NETKY.SK • 16 August 2017, 12:40 • 2 min
Prihlasovanie jednotlivo dovezených áut z tretích krajín sa má uľahčiť

BRATISLAVA - Podmienky prihlásenia jednotlivo dovezených áut z tretích štátov by sa mali zjednodušiť.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z novely zákona o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách, ktorá sa v Národnej rade (NR) SR nachádza v druhom čítaní a dnes ju na rokovaní odsúhlasila aj vláda SR.

 

Právnu normu pripravila skupina poslancov koaličnej SNS Dušan Tittel, Jaroslav Ridoško, Karol Farkašovský, Stanislav Kmec, Tibor Jančula spolu s predsedom parlamentu Andrejom Dankom. "V súčasnosti platné podmienky značne obmedzujú možnosti evidencie týchto jednotlivo dovezených vozidiel," odôvodnili zámer poslanci. Úpravou podmienok sa podľa nich liberalizuje prostredie a rozšíria sa možnosti dovozu vozidiel z tretieho štátu. "Návrh zmeny zákona je inšpirovaný obdobnou právnou úpravou platnou v Českej republike, ktorá ponúka širšie možnosti na evidenciu jednotlivo dovezeného vozidla z tretieho štátu," vysvetlili predkladatelia.

 

V novele preto navrhujú zmenu rozsahu technických požiadaviek, ktoré musí spĺňať takéto auto. Osobitne určujú podmienky pre nové jednotlivo dovezené vozidlo a rozdielnu úpravu navrhujú pre ojazdené dovezené auto.

 

Zároveň chcú, aby sa zjednodušila možnosť prihlásenia do evidencie takéhoto auta, ktoré má iným štátom udelené výnimky z technických požiadaviek pre osvetlenie a signalizáciu vozidiel, ak ide o zmenu farby svetla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona