Prihlásili sa ďalší záujemcovia o funkciu predsedu labouristov

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 14:28 • 2 min
Prihlásili sa ďalší záujemcovia o funkciu predsedu labouristov

LONDÝN - Do súboja o predsednícku funkciu britskej opozičnej Labouristickej strany sa dnes prihlásili ďalší dvaja poslanci - tieňová ministerka vnútra Yvette Cooperová a tieňový minister zdravotníctva Andy Burnham. Obaja sú podľa agentúry Reuters považovaní za významných kandidátov.

slovakia

left justify in out

Ed Miliband sa v piatok vzdal funkcie predsedu, aby tak podľa svojich slov prevzal zodpovednosť za volebný neúspech labouristov v Škótsku a Anglicku. Strana uviedla, že meno nového predsedu oznámi 12. septembra po procese, ktorý už vyvolal zápas o zmenu jej politického smerovania.
     

Miliband smeroval stranu viac ľavicovo a stranícki predstavitelia vrátane bývalého premiéra Tonyho Blaira sa vyjadrili, že musí byť viac centristická, ak chce opäť vo voľbách víťaziť.
     

V utorok oznámil svoju kandidatúru favorit stávkových kancelárií na post predsedu labouristov, bývalý právnik a poslanec Chuka Umunna, ktorý je synom nigérijského prisťahovalca. 
     

Umunna je od roku 2010 poslancom britského parlamentu a od roku 2011 tieňovým ministrom obchodu. V nedeľu vyhlásil, že labouristi sa pri predvolebnej kampani príliš zamerali na najchudobnejších a najbohatších a ignorovali väčšinu ľudí, nachádzajúcich sa majetkovo medzi týmito skupinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies