Prihlášky na strednú školu treba podať do 10. apríla

NETKY.SK • 30 Marec 2011, 11:53 • 2 min
Prihlášky na strednú školu treba podať do 10. apríla

Prihlášky na strednú školu treba podať do 10. apríla

slovakia

left justify in out

Žiaci základných škôl (ZŠ) musia podať prihlášku na strednú školu (SŠ) do 10. apríla. Odovzdávajú ju riaditeľovi ZŠ. Hlásiť sa môžu na gymnáziá, stredné odborné školy či konzervatóriá. Adresár všetkých SŠ nájdu aj na stránke Ústavu informácií a prognóz školstva www.uips.sk.
      Uchádzač alebo jeho zákonný zástupca môže podať dve prihlášky na dve stredné školy alebo na dva odbory vzdelávania na tej istej škole. Tí, ktorí sa hlásili na umelecké SŠ, museli prihlášky podať do 20. februára, v tomto období už prebiehajú talentové skúšky.
      Ak škola prijíma žiaka, ktorý v celoslovenskom testovaní v deviatom ročníku dosiahol úspešnosť v každom predmete samostatne 90 percent, môže byť prijatý na rozhodnutie riaditeľa aj bez prijímacej skúšky. Toto sa však nevzťahuje na školu, kde je potrebné pri prijímacích skúškach overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania, upozorňuje ministerstvo školstva na svojom informačnom portáli.
      Žiakov pri prijímačkách skúšajú na väčšine škôl zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky, na odborných školách môžu podľa zamerania overovať vedomosti aj z iných predmetov (napr. fyziky, chémie, prírodopisu, cudzích jazykov). Prijímacie skúšky sa konajú v druhom úplnom májovom týždni.
      V prípade, že žiak nebol úspešný na prijímačkách alebo nebol prijatý z iných dôvodov a škola má nenaplnený počet miest, môže riaditeľ určiť ďalší termín prijímacích skúšok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies