Prievidžania žiadajú odchod viceprimátora Maxinu, obrátili sa aj na prezidenta

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 14:13 • 2 min
Prievidžania žiadajú odchod viceprimátora Maxinu, obrátili sa aj na prezidenta

BRATISLAVA - Viacerí obyvatelia Prievidze odmietajú ďalšie zotrvanie Ľuboša Maxinu vo funkcii viceprimátora. S petíciou s 3300 podpismi tamojších obyvateľov sa dnes preto obrátili na prezidenta SR Andreja Kisku. V meste žije asi 55.000 ľudí. Podľa šéfa petičného výboru Ľubomíra Čermáka očakávajú od neho ďalší krok, keďže primátorke Kataríne Macháčkovej už v tejto veci písal list.

slovakia

left justify in out

Viceprimátor mal údajne v minulosti šikanovať dve svoje podriadené zamestnankyne, podľa organizátorov petície to potvrdil aj inšpektorát práce. "Človek, ktorý sa takto správa voči podriadeným, voči ľuďom, nemá čo robiť vo verejných funkciách," povedal Čermák. Maxina už v minulosti obvinenia odmietol. Označil ich za kompromitáciu pred parlamentnými voľbami. Prípad viedol k jeho vzdaniu sa miesta na kandidátke #Siete, kde figuroval na 140. pozícii.

 

S petíciou by sa mali nespokojní Prievidžania normálne obrátiť na mestský úrad, ako však poukazujú, nemajú v jeho pracovníkov ani najmenšiu dôveru. "Obávame sa, že ak by sme petičné hárky odovzdali na našom úrade, mohlo by prísť k snahe o pomstu zo strany pani primátorky, či pána viceprimátora voči ľuďom, ktorí ju podpísali," píše sa v liste prezidentovi. Veria, že prezident ako morálna autorita zabráni zneužitiu ich podpisov a odovzdá ich "jasné" stanovisko primátorke.

 

"Z protagonistov petície je zrejmé, že týmto ľuďom nejde o nejaké úprimné riešenie situácie a vecí, ale iba o mediálne nafukovanie. Máme indície, že títo ľudia postupovali a rovnako medializovali aj iné situácie a v tej schéme medializácie bolo na jej konci odovzdanie petície priamo Úradu prezidenta Slovenskej republiky," reagoval na petičnú aktivitu hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje. Konkretizoval, že išlo o prípady zákona o odpadoch či odluky štátu od cirkvi.

 

O prípadnom odvolaní Maxinu zatiaľ podľa Ďurejeho primátorka neuvažuje. "Vec majú v rukách iné orgány a pokiaľ ony nerozhodnú, my nebudeme vyvodzovať žiadnu zodpovednosť," zdôraznil s tým, že ide o súdy, keďže v tejto veci podali na oboch zainteresovaných stranách trestné oznámenia. "Pán viceprimátor trvá na svojom stanovisku, cíti sa nevinný," dodal. Prezidentská kancelária sa podľa hovorcu hlavy štátu Romana Krpelana bude petíciou občanov zaoberať.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona