Prievidžan prenasledoval svoju expriateľku, písal jej sto sms denne

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 14:55 • 2 min
Prievidžan prenasledoval svoju expriateľku, písal jej sto sms denne

PRIEVIDZA - Obvineniu z prečinu nebezpečného prenasledovania čelí 37-ročný muž z Prievidze. Ten mal od novembra minulého roka do začiatku tohto mesiaca rôznymi spôsobmi kontaktovať svoju bývalú 19-ročnú priateľku, a to proti jej vôli.

slovakia

left justify in out

TASR o tom dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Muž kontaktoval svoju expriateľku prostredníctvom sociálnych sietí a aj cez sms. Písaval jej, že jej nedovolí, aby sa s niekým kontaktovala, vulgárne jej nadával a taktiež sa jej vyhrážal, že zabije ju aj jej nového priateľa," uviedla Antalová.

 

Ako pokračovala, pokiaľ si žena nezablokovala jeho telefónne číslo, obvinený jej písaval až sto sms správ denne. "Chodieval k jej bytu, pozoroval ju a hádzal kamienky do okna. Začiatkom apríla ju dokonca fyzicky napadol na diskotéke v Prievidzi, dievčina však, našťastie, neutrpela zranenie vyžadujúce lekárske ošetrenie," ozrejmila.

 

Konanie bývalého priateľa podľa Antalovej zhoršilo kvalitu života ženy, bála sa ho a taktiež nemohla zo strachu chodiť na miesta, kde by chcela. "Za tento skutok hrozí obvinenému trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Na súd si počká vo väzbe, rozhodol o tom sudca Okresného súdu v Prievidzi," dodala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona