Prievidza neodcestovala na Spiš, po tretej kontumácii ju vylúčia

NETKY.SK • 26 November 2014, 16:13 • 2 min
Prievidza neodcestovala na Spiš, po tretej kontumácii ju vylúčia

PRIEVIDZA - Hokejisti MŠHK Prievidza neodcestovali na stredajší zápas 24. kola I. ligy na ľade HK Spišská Nová Ves. Po stretnutiach s reprezentáciou SR do 18 rokov a s Považskou Bystricou je to pre nich tretí neodohratý súboj v tejto sezóne, po ktorom by mala nasledovať tretia kontumácia a automatické vylúčenie zo súťaže. V stredu o tom informovalo internetové vydanie denníka SME v prievidzskom okrese.

slovakia

left justify in out

Hornonitrania priznali, že nemajú finančné prostriedky na vycestovanie na stredajší duel. Podľa súťažného poriadku by tak mal byť klub vyradený z I. ligy. Pre prievidzský hokej, ktorý oslavuje 60. výročie založenia hokeja v tomto meste, má tak jubilejná sezóna trpkú príchuť. "Situácia je katastrofálna. Klub fungoval prakticky bez financií vyše dvoch mesiacov. Snažili sme sa to riešiť, ale stálo to iba na tom, že sme to všetko umelo doťahovali. Verili sme v záchranu v prvej lige, ale jednoducho takto to už ďalej byť nemohlo," cituje web prievidza.sme.sk vyjadrenia šéfa klubu Damiána Svitoka. Ten o nenastúpení Prievidžanov na zápas na Spiši informoval už aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

 

Vedenie klubu sa borilo s existenčnými problémami už dlhšiu dobu. V lete sa situáciu podarilo zachrániť a Prievidza napokon otvorila sezónu v I. lige. Uplynulé dva mesiace však klub fungoval bez financií a jeho pokračovanie v súťaži už nebolo možné. "Mrzí nás, že to dopadlo takto. Možno by sme zohnali nejakých päťsto eur na cestu, no opäť by sa to točilo iba dokola. Jednoducho povedané, bez peňazí sa prvá hokejová liga hrať nedá," dodal Svitok.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona