Prievidza láka majstra sveta Miroslava Hlinku

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 12:05 • 2 min
Prievidza láka majstra sveta Miroslava Hlinku

PRIEVIDZA - Skúsený hokejový útočník Miroslav Hlinka si možno v novej sezóne oblečie dres prvoligového MŠHK Prievidza. Už skôr sa majster sveta z roku 2002 dohodol na spolupráci s MHK Dubnica nad Váhom, kde mal byť hráčom i športovým manažérom.

slovakia

left justify in out

Hlinku do Prievidze lákajú členovia novovytvoreného výkonného výboru MŠHK, ktorý tvoria Damián Svitok, tréner a generálny manažér Juraj Boldiš a Viktor Štefanech, ten bude riaditeľom pre prácu s mládežou.

"Zatiaľ by som to nekomentoval. Zmluva ešte nie je podpísaná, s Prievidzou sme však v kontakte," uviedol pre agentúru SITA 40-ročný Miroslav Hlinka. Držiteľ troch medailí z MS (zlato v Göteborgu 2002, striebro z Petrohradu 2000 a bronz z Helsínk 2003) získal na klubovej úrovni tituly v najvyššej slovenskej aj československej súťaži, vicemajstrom sa stal vo Fínsku aj Švédsku. Odchovanec trenčianskeho hokeja hral okrem Dukly postupne za Spartu Praha, Jokerit Helsinki, Slovan Bratislava, Karlove Vary, MODO Hockey, Dinamo Moskva, Zlín, Žilinu, Pardubice, Chomutov, Banskú Bystricu a Poprad. 

Prvoligista z hornej Nitry sa chce vyhnúť v novej sezóne bojom o záchranu, reálnym cieľom je postup do play-off. "Z minulosezónneho kádra zostane v Prievidzi maximálne desať hráčov. Výkonný výbor klubu oceňuje snahu mesta pomôcť prievidzskému hokeju," uviedol Damián Svitok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies