Prietrž mračien zastavila vlak s poľskou premiérkou

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 07:24 • 2 min
Prietrž mračien zastavila vlak s poľskou premiérkou

VARŠAVA - Búrky, ktoré dnes popoludní zasiahli od západu Poľsko, si vyžiadali v obci Slawa v Lubuskom vojvodstve ležiacom pri hraniciach s Nemeckom prvú obeť. V aute, na ktoré spadol vyvrátený strom, sedeli v tom čase tri ženy, pričom jedna z nich zahynula, životy zvyšných dvoch nie sú v ohrození, informovala spravodajská televízia TVN24.

slovakia

left justify in out

Prechod búrkového frontu si doteraz vyžiadal aj najmenej sedem zranených a viac ako 1000 zásahov hasičov. Okolo 175.000 ľudí zostalo bez elektriny. Vietor poškodil desiatky striech obytných aj hospodárskych budov. Približne o 19.00 dorazil rýchlo sa pohybujúci front aj do Varšavy, kde jeho následky odstraňovalo vyše 180 hasičov. Situácia sa začala upokojovať pred 21. hodinou.


Prietrž mračien nad Malopoľským vojvodstvom zastavila neďaleko mesta Miechów vlak Pendolino, v ktorom sa do Varšavy vracala premiérka Ewa Kopaczová. Cestujúcich najprv podľa agentúry PAP informovali, že v dôsledku zlých poveternostných podmienok na trati bude vlak meškať desať minút, neskôr sa meškanie predĺžilo na 60 minút.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies