Priestory nevyužívaného domu v Handlovej sa zmenia na triedu materskej školy

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 13:04 • 2 min
Priestory nevyužívaného domu v Handlovej sa zmenia na triedu materskej školy

HANDLOVÁ - Handlovská materská škola (MŠ) by sa mala ešte tento rok rozšíriť o jednu triedu. Samospráva na tento účel dostala prostriedky od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške 56.000 eur.

slovakia

left justify in out

Trieda sa nebude nachádzať v priestoroch škôlky na Ulici SNP ani jej elokovaných pracoviskách, ale v nevyužívanom bytovom dome v areáli Základnej školy Školská.

 

Rezort školstva schválil handlovskej radnici prostriedky v rámci svojej januárovej výzvy na rozšírenie kapacít MŠ. Z celkovej sumy 56.000 eur predstavujú kapitálové výdavky 50.000 eur a 6000 eur je určených na tie bežné. Handlová pôvodne žiadala vyššiu sumu. "Mesto žiadalo ministerstvo o dotáciu na rekonštrukciu celého bytového domu, t. j. troch tried vo výške približne 300.000 eur. Keďže schválených bolo necelých 19 percent z celkovej sumy na rekonštrukciu jednej triedy, v tejto chvíli nevieme povedať, či je možné objekt čiastočne zrekonštruovať tak, aby bola splnená podmienka výzvy mať užívaniaschopnú triedu po ukončení aktivít projektu. Pracujeme na úprave stavebného rozpočtu," uviedol Peter Cagáň z Referátu regionálneho rozvoja a strategického plánovania Mestského úradu v Handlovej.

 

Ako ďalej ozrejmil, radnica plánuje ešte tento mesiac začať so stavebným konaním, ako aj vybaviť stavebné povolenie. Chcela by začať aj s verejným obstarávaním na zhotoviteľa stavby. "Stavebné práce sú potom v závislosti od výsledku súťaže naplánované na mesiace august až október, v novembri, respektíve decembri by mali byť ukončené a v tomto termíne sa obstará aj zariadenie do triedy," doplnil.

 

MŠ na Ulici SNP s jej troma elokovanými pracoviskami na Cintorínskej, Dimitrovovej ulici a Morovnianskej ceste navštevuje tento školský rok dovedna 362 detí, ktoré sú rozdelené v 16 triedach. Samospráva prijala od rodičov spolu 153 žiadostí na zaradenie detí do MŠ od 1. septembra, z toho 125 vyhovela a zvyšným 28 nevyhovela.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies