Prieskumník na Facebooku končí! Testami sa neosvedčil

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 10:45 • 2 min
Prieskumník na Facebooku končí! Testami sa neosvedčil

Spoločnosť Facebook sa po testovaní rozhodla, že službu prieskumník nezavedie.

slovakia

left justify in out

V októbri minulého roka spustil Facebook test novej funkcie, tzv. prieskumníka (News Feed). Zmena sa týkala šiestich krajín v rámci celého sveta, medzi ktorými figurovalo aj Slovensko. Krátko na to však nastala panika, pretože médiám oslovujúcim čitateľov aj prostredníctvom sociálnej siete začala rapídne klesať čítanosť a problémy mali aj všetky firmy a značky, pre ktoré je propagácia na Facebooku mimoriadne dôležitá.

 

Okrem poklesu záujmu o médiá a firmy, ktoré svoju reklamu prezentovali najmä cez sociálnu sieť bolo problematické aj to, že nové nastavenia podporovali vznik a šírenie rôznych nepravdivých a zavádzajúcich správ.

 

Všetci si však môžu vydýchnuť. Po prieskumoch sa spoločnosť nakoniec rozhodla, že News Feed, ktorý obsah používateľa delil do dvoch separátnych kategórií, celoplošne nezavedie. Používatelia si to totiž neželali. "Dali ste nám odpoveď: Ľudia nechcú dva oddelené feedy. V prieskumoch nám ľudia povedali, že boli menej spokojní s príspevkami, ktoré sa im zobrazujú, a to, že mali dva oddelené feedy im reálne nepomohlo v zlepšení kontaktu s rodinou a priateľmi," vyjadrili sa predstavitelia spoločnosti Facebook.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies