Prieskumné lietadlá AWACS budú nad Líbyou 24 hodín denne

NETKY.SK • 8 Marec 2011, 08:22 • 2 min
Prieskumné lietadlá AWACS budú nad Líbyou 24 hodín denne

Prieskumné lietadlá AWACS budú nad Líbyou 24 hodín denne - Politika Severoatlantická aliancia sa dnes rozhodla predĺžiť dobu letov prieskumných lietadiel systému AWACS nad Líbyou z desiatich na 24 hodín. Uviedol to americký veľvyslanec pri NATO Ivo Daalde

slovakia

left justify in out

img

Severoatlantická aliancia sa dnes rozhodla predĺžiť dobu letov prieskumných lietadiel systému AWACS nad Líbyou z desiatich na 24 hodín. Uviedol to americký veľvyslanec pri NATO Ivo Daalder.
      Predĺženie doby letov je súčasťou alternatívneho plánovania možnej vojenskej intervencie po vyčerpaní humanitárneho úsilia. Rozhodnutie prišlo po diskusii v rade aliancie o kapacitách, ktoré možno poskytnúť Líbyi.
      NATO zvažuje aj ďalšie možnosti. Lode aliancie v Stredozemnom mori by dostali nové úlohy, aby sa spolu s letectvom podieľali na humanitárnej pomoci a vytváraní veliteľských a riadiacich štruktúr na jej koordináciu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies