Prieskum: Životná úroveň podľa Slovákov stagnuje alebo klesá

NETKY.SK • 4 September 2014, 09:14 • 2 min
Prieskum: Životná úroveň podľa Slovákov stagnuje alebo klesá

BRATISLAVA - Väčšina Slovákov má pocit, že ich životná úroveň v súčasnosti stagnuje alebo dokonca klesá.

slovakia

left justify in out

Takýto názor má 86,9 percenta Slovákov, z toho 46,7 percenta si myslí, že ich životná úroveň v súčasnosti ostáva rovnaká a 40,2 % považujú svoju životnú úroveň za klesajúcu. Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA.

 

O tom, že sa životná úroveň obyvateľov na Slovensku rozhodne zvyšuje, je presvedčených 1,8 percenta oslovených respondentov. Životná úroveň sa skôr zvyšuje ako znižuje v prípade 10,6 percenta opýtaných a za zvyšujúcu sa svoju životnú úroveň považuje 12,4 percenta respondentov. Skôr znižujúcu sa ako zvyšujúcu sa vníma svoju životnú úroveň v súčasnosti 26,4 percenta opýtaných a o rozhodne znižujúcej sa životnej úrovni je presvedčených 13,8 oslovených. Ako sa vyvíja ich životná úroveň v súčasnosti nevedelo povedať 0,7 percenta opýtaných. 

 

V telefonickom prieskume sa respondentov pýtali aj na to, či tento rok boli alebo ešte plánujú letnú dovolenku v zahraničí. Väčšina oslovených ľudí sa tento rok do zahraničia dovolenkovať nevybrala a ani sa nechystá. Záporne odpovedalo až 74,5 percenta opýtaných. Do zahraničia v lete cestovalo alebo sa ešte chystá dovolenkovať 23,9 percenta respondentov. Na otázku nevedelo odpovedať 1,6 percenta opýtaných. 

Telefonický prieskum pre agentúru SITA vykonala agentúra Polis Slovakia v dňoch 20. až 25. augusta 2014 na vzorke 1 312 respondentov starších ako 18 rokov na celom Slovensku. Opýtaní odpovedali na otázky "Ako sa vyvíja vaša životná úroveň v súčasnosti?" a "Boli ste, alebo ešte plánujete tohtoročnú letnú dovolenku v zahraničí?" 

Agentúra SITA vydá k správe tabuľky s titulkom: Tab: Životná úroveň podľa Slovákov stagnuje alebo klesá 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona