Prieskum: Z prezidentských kandidátov vedie Fico pred Procházkom a Kiskom

NETKY.SK • 27 Január 2014, 13:00 • 2 min
Prieskum: Z prezidentských kandidátov vedie Fico pred Procházkom a Kiskom

BRATISLAVA - Najvyššie preferencie z prezidentských kandidátov dosiahol podľa aktuálneho prieskumu agentúry MVK Robert Fico s podporou 40,1 percenta respondentov pred Radoslavom Procházkom (13,6) a Andrejom Kiskom (13,2 percenta).

slovakia

left justify in out

MVK realizovala prieskum v dňoch 15. až 21. januára 2014 na vzorke 1106 respondentov, ktorá bola reprezentatívna pre populáciu SR z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a regiónov.

Štvrtú najvyššiu podporu dosiahol v tomto prieskume Pavol Hrušovský (9,0) pred Milanom Kňažkom (8,9), Gyulom Bárdosom (6,6), Jánom Čarnogurským (3,1), Helenou Mezenskou (1,5), Petrom Osuským (1,3), Viliamom Fischerom (1,0), Jozefom Behýlom (0,5), Jozefom Šimkom, Milanom Melníkom a Jánom Jurištom (všetci traja s podporou 0,3 percenta respondentov) a napokon Stanislavom Martinčkom (0,2 percenta).

Išlo o multiklientský (omnibusový) výskum realizovaný kvótnym výberom a technikou face-to-face interview (štandardizovaný rozhovor) prostredníctvom anketárskej siete.

"Respondentov sme sa v ňom pýtali aj na blížiace sa voľby prezidenta SR. Na otázku 'Prvé kolo volieb hlavy štátu sa uskutoční 15. marca. Aké je z dnešného pohľadu Vaše rozhodnutie zúčastniť sa na prezidentských voľbách?' uviedlo 38,7 percenta účastníkov výskumu, že sa určite chcú zúčastniť a ďalších 38,9 percenta svoju účasť zvažuje," uviedol riaditeľ MVK Pavel Haulík. "Zisťovali sme aj aktuálne šance uchádzačov o post prezidenta: 'Keby sa prezidentské voľby konali už dnes, ktorému kandidátovi by ste dali svoj hlas?' Použili sme abecedný zoznam všetkých kandidátov, ktorí splnili podmienky účasti, pričom respondenti zoznam dostali na osobitnom hárku," dodáva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies