Prieskum: Voľby by vyhral Smer, v parlamente aj SNS a SaS

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 15:23 • 2 min
Prieskum: Voľby by vyhral Smer, v parlamente aj SNS a SaS

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali v druhej polovici marca, zvíťazil by Smer-SD so ziskom 35,6%. Vyplýva to z telefonického prieskumu spoločnosti eCall Slovakia pre agentúru SITA. Spoločnosť prieskum robila v dňoch 20. až 27. marca na vzorke 1 266 respondentov.

slovakia

left justify in out

Respondenti v rámci prieskumu odpovedali na otázku "Ak by sa parlamentné voľby konali už tento víkend, ktorú politickú stranu alebo hnutie by ste volili?“

 

Na druhom mieste by skončila strana SIEŤ. Podľa prieskumu by ju volilo 12,6% respondentov. Tretia by skončila strana Most-Híd so ziskom 9,9% hlasov, nasledujú KDH (8,3%), OĽaNO (7,5%) a SNS (6,4%). Hranicu zvoliteľnosti do parlamentu by prekročila aj strana SaS, ktorú by volilo 5,1% respondentov. Naopak, pred bránami parlamentu by skončili SMK (3,8%), SDKÚ-DS (3,2%) aj NOVA (2,6%). KSS by dalo hlas 1,9% opýtaných a 1,4% respondentov by volilo ĽS-Naše Slovensko. Za inú stranu alebo hnutie by hlasovalo 1,7 percenta respondentov.

 

Prieskum zobrazuje preferencie respondentov, ktorí by sa na parlamentných voľbách zúčastnili a vedeli povedať, ktorej strane by dali svoj hlas. Na voľbách by sa podľa prieskumu určite nezúčastnilo 20% opýtaných a 25% respondentov sa nevedelo vyjadriť, ktorú stranu alebo hnutie by v parlamentných voľbách podporili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies