PRIESKUM: Voľby by vyhral Smer-SD, na druhom mieste SNS

NETKY.SK • 31 Január 2016, 13:51 • 2 min
PRIESKUM: Voľby by vyhral Smer-SD, na druhom mieste SNS

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali na konci januára, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 36 percent. Druhá by skončila SNS so ziskom 10,7 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry Median SK pre RTVS, ktoré prezentovali v dnešnej diskusnej relácii O 5 minút 12.

slovakia

left justify in out

Na treťom mieste by skončila strana Most-Híd (9,9 percenta). Ďalej OĽaNO-NOVA (8,6 percenta), Sieť (8,1 percenta), SaS (6,3 percenta). Ako posledné by sa do Národnej rady SR dostalo KDH so ziskom 6 percent.

 

Pred bránami parlamentu by skončila Sme rodina - Boris Kollár so ziskom štyroch percent. Na ďalších miestach podľa prieskumu sú SMK (2,4 percenta), Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko (1,8 percenta), KSS (1,6 percenta), Strana zelených Slovenska (1 percento), SDKÚ-DS (0,9 percenta), Slovenská občianska koalícia - SKOK (0,7 percenta) ŠANCA (0,5 percenta), Strana TIP (0,4 percenta), KOALÍCIA SPOLOČNE ZA SLOVENSKO (0,3 percenta), PRIAMA DEMOKRACIA (0,2 percenta), VZDOR - strana práce ( 0,2 percenta), Demokrati Slovenska - Ľudo Kaník (0,1 percenta), STRANA MODERNÉHO SLOVENSKA (0,1 percenta), Maďarská kresťanskodemokratická aliancia (0,1 percenta) a Odvaha - Veľká národná a proruská koalícia (0,1 percenta).

 

Výberovú vzorku tvorilo 1057 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR staršiu ako 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, krajského členenia, ako aj veľkosti obcí a miest. Prieskum sa uskutočnil v dňoch od 22. do do 28. januára.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona