Prieskum: Voľby by vyhral Smer, do parlamentu by sa dostali aj SNS a SMK

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 12:15 • 2 min
Prieskum: Voľby by vyhral Smer, do parlamentu by sa dostali aj SNS a SMK

BRATISLAVA - Parlamentné voľby by vyhral Smer-SD so ziskom 43,1 percenta. Do Národnej rady SR by sa dostali aj strany SNS a SMK. Vyplynulo to z prieskumu spoločnosti MEDIAN SK, ktorý realizovala v dňoch 28. apríla až 25. mája na vzorke 1053 respondentov. Do prieskumu nebola zaradená nová strana Radoslava Procházku Sieť.

slovakia

left justify in out

Respondenti v prieskume odpovedali na otázku: Pokiaľ by ste sa zúčastnili na voľbách, akú stranu alebo hnutie by ste volili? Druhú priečku po Smere v prieskume obsadilo hnutie OĽaNO (10,4 percenta), tretiu KDH (9,5 percenta). Stranu SDKÚ-DS by volilo 7,7 percenta voličov, Most-Híd 6,4, SaS šesť percent, SNS 5,1 percenta a SMK rovných päť percent. Za bránami parlamentu by ostala NOVA so ziskom 3,9 percenta.
      

Podľa prieskumu by sa na voľbách zúčastnilo asi 56 percent opýtaných, naopak, voliť by nešlo 39 percent ľudí. Necelých päť percent respondentov nebolo rozhodnutých o svojej účasti.
      

TASR o prieskume informovala spoločnosť MEDIAN SK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona