Prieskum verejnej mienky priniesol viaceré zmeny. Najväčšiu podporu získala strana Hlas-SD

NETKY.SK • 24 Január 2021, 15:47 • 2 min
Prieskum verejnej mienky priniesol viaceré zmeny. Najväčšiu podporu získala strana Hlas-SD

BRATISLAVA – Ak by sa konali parlamentné voľby v tomto období, vyhralo by nové politické zoskupenie okolo Petra Pelleginiho strana Hlas-SD so značným náskokom. Aj napriek turbulenciám u Kotlebovcov, hnutie ĽSNS naďalej rastie.

slovakia

left justify in out

Prieskum verejnej mienky realizovala agentúra FOCUS pre TV Markíza - reláciu Na Telo. Ak by sa konali parlamentné voľby v týchto týždňoch, vládu by skladal Peter Pellegrini so stranou Hlas-SD.

 

SaS stráca podporu voličov

Podľa výsledkov by vyhral voľby s obrovským náskokom so ziskom 24,3 percentaAko druhá by skončila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorú by volilo 13,3 percenta.

 

 

 

Z aktuálneho prieskumu vyplýva, že spory vo vláde sa už dotkli aj liberálov, ktorí do konca minulého roka rástli tešili sa narastajúcej dôvere voličov.

 

Oproti výsledkom prieskumu z 28. decembra, kedy by ich volilo 15,5 percenta opýtaných respondentov, prišli o 2,7 percentnú podporu.

 

Prečítajte si tiež: Poznáme výsledky posledného volebného prieskumu pred koncom tohto roka

 

Premiérove OĽaNO sa naďalej prepadáva

Hnutie Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) sa naďalej prepadávajú v rebríčku. Hnutie na čele s predsedom vlády Igorom Matovičom by získalo 10,1 percenta, čo je prepad o 0,9 percenta.

 

img

 

Väčšiu podporu eviduje Ľudová strana naše Slovensko (ĽSNS), ktorá by vo voľbách získala 9,7 percenta, čím tak pomaly dobieha premiérove OĽaNO. Oproti prieskumu uskutočnenom v závere minulého roka vzrástli o 1,5 percenta.

 

Mohlo by vás zaujímať: Voľby by vyhral HLAS- SD!

 

Za ľudí by nepokorili 5% hranicu

Do parlamentu by sa dostali aj strany Smer-SD so ziskom 9,1 percenta, Progresívne Slovensko (PS) s 5,2 percentnou podporou a Sme rodina s 5,1 percentami.

 

Pred bránami Národnej rady SR by skončilo KDH (4,4 %), koaličná strana Za ľudí (4,2 %), SMK (3,3 %), SNS (2,8 %), Vlasť (2,4 %), Dobrá voľba (2,1 %), Most-Híd (2,0 %) a Spolu (1,0 %).

 

Strana Hlas-SD by obsadila 47 kresiel v NR SR, SaS by získala 26 kresiel, OĽaNO 20 kresiel, ĽSNS 19 kresiel, Smer-SD 18, Progresívne Slovensko a Smer rodina zhodne po 10 kresiel.   

 

​Agentúra Focus prieskum realizovala v dňoch medzi 12. a 19. januárom 2021 na vzorke 1005 respondentov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies