Prieskum: Väčšina Rusov pochybuje o ochrane pred terorizmom

NETKY.SK • 22 Január 2014, 07:59 • 2 min
Prieskum: Väčšina Rusov pochybuje o ochrane pred terorizmom

MOSKVA - Po decembrových samovražedných bombových atentátoch vo Volgograde väčšina Rusov pochybuje, že ich úrady môžu ochrániť pred ďalšími teroristickými útokmi.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý realizoval ruský nezávislý inštitút Levada, informovala dnes agentúra RIA Novosti.

Podľa prieskumu iba 29 percent Rusov je presvedčených, že úrady ich môžu ochrániť pred hrozbami terorizmu. Opak si myslí 63 percent, osem percent z opýtaných sa nevyjadrilo.

Celkovo 44 percent sa domnieva, že útokom vo Volgograde, pri ktorých zahynuli desiatky ľudí, nebolo možné zabrániť, 45 percent si myslí opak. Zvyšok respondentov na túto otázku neodpovedal.

Väčšina z opýtaných, 78 percent, vyjadrila presvedčenie, že zabíjanie teroristov je jediným spôsobom, ako vyriešiť problém. Len 15 percent si myslí, že tým správnym nástrojom je vyjednávanie.

Prieskum sa konal 11.-12. januára na vzorke 1600 respondentov zo 130 ruských miest a obcí v 42 ruských regiónoch, dodala RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies