Prieskum v USA: Neplánované tehotenstvo mimo manželstva už nie je tabu

NETKY.SK • 7 Január 2014, 06:22 • 2 min
Prieskum v USA: Neplánované tehotenstvo mimo manželstva už nie je tabu

WASHINGTON - Neplánované tehotenstvo už nemusí byť dôvodom pre svadbu, vyplýva z najnovších štatistík americkej vlády, podľa ktorých sa mimomanželské spolužitie v prípade dvojíc, ktoré počali potomka ešte pred svadbou, stáva stále bežnejším javom.

slovakia

left justify in out

Podiel párov, ktoré sa po neplánovanom otehotnení rozhodli pre spolužitie bez manželstva, prvý krát za posledných desať rokov prekonal počet párov, ktoré vstúpili do manželstva.

Údaje tak poukazujú na významnú kultúrnu zmenu v chápaní spolužitia ako prijateľnej formy vzťahu pre výchovu detí, čo mení význam tradičnej rodiny.

Podľa profesorky sociológie Christiny Gibson-Davisovej z Duke University síce jednotlivci stále oceňujú myšlienku úplnej rodiny, pozostávajúcej z oboch rodičov, vstup do manželstva pre výchovu svojich detí už nepovažujú za nevyhnutný.

Tento trend medzi nezosobášenými rodičmi bude pritom podľa amerických demografov pravdepodobne pokračovať aj naďalej, čo okrem iného súvisí aj s tým, že deťom narodeným mimo manželstva nehrozí taká sociálna stigma ako v minulosti, ale aj s ekonomickými faktormi. Mnoho párov totiž odkladá svadbu kým sa ich finančná situácia viac nestabilizuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies